Eerlijke thema’s

Leef richt haar pijlen op vier domeinen: gezond, actief, ontspannen en puur. Gezamenlijk geven deze vier thema’s inhoud aan de gezonde tweedaagse in de Groninger MartiniPlaza.

LEEF GEZOND

De belangrijkste voorwaarde voor een plezierig en lekker leven is onze gezondheid. Hierbij maken we een feite een omgekeerde redenatie. Als we niet ziek zijn, zijn we gezond. Tegenwoordig is ‘gezond zijn’ een steeds rekbaarder begrip. We doelen inmiddels op een vitaal lichaam en dito geest. Begrippen als stress en sociale druk kloppen op de deur. Leef vat deze begrippen samen in het gezondheidsthema, met focus op zorg en medisch. Met bijvoorbeeld aandacht voor nieuwe zorgconcepten rondom domotica, diagnostiek en e-health.

LEEF ACTIEF

Trokken we jaren terug nog ‘gewoon’ ons kloffie uit de kast om een rondje te rennen in het park. Inmiddels hebben we volledig geanalyseerde hardloopschoenen om onze voeten, monitoren we online onze resultaten en soms komen we zelfs helemaal de deur niet meer uit. Met een VR-bril op onze neus lopen we allang niet meer het traditionele rondje, we wisselen een rondje Hyde Park af met een ochtendrun op het strand van Tahiti. Leef combineert binnen het actieve domein het plezier en de resultaten van het eerste uur met de nieuwste technologie.

LEEF ONTSPANNEN

Niet één, niet twee, maar twintig balletjes in de lucht. Het is voor een jongleur al een onmogelijk opgaaf, laat staan voor de ‘gewone burger’. Het is dan ook niet onlogisch om te bedenken dat stress beroepsziekte nummer 1 is. Voor het aanpakken van werkstress is een ware cultuuromslag nodig die hoog op de politieke agenda staat. De wereld verbeteren begint in de regel vooral bij onszelf en onze omgeving. Bij Leef draait het daarom om welzijn. Relaxed, in ons eigen tempo met een goede dosis relativeringsvermogen en eerlijkheid. Maar ook: aandacht voor ons uiterlijk en af en toe een ontspannen dagje uit.

LEEF PUUR

De tijd van calorieën tellen is voorbij, vers én vooral lekker eten is het nieuwe normaal. Weliswaar niet altijd hypergezond, maar we gaan voor verse voeding met aandacht voor de oorsprong. Zo nu en dan een ‘guilty pleasure’ moet hierbij kunnen. Tijdens Leef wandelen bezoekers tevreden smakkend het ‘pure thema’ weer uit. Ter plekke op de beursvloer wordt lekker eten geserveerd. Belangrijker nog: we weten waarom het goed voor ons is en maken het nadien zelf klaar.

Lees ook:
Gezondheid&Co: uw gezondheidspartner