Het event LEEF is een product van Gezondheid&Co. Eén van de leukste onderdelen, misschien wel het tofste onderdeel van het merk, is het online gezondheidsplatform Gezondheidenco.nl. Maandelijks wordt de website door maar liefst 175.000 unieke consumenten bezocht. Zij komen voor de online snacks (lees: fijne gezonde weetjes) en verhalen van vaste columnisten. Eveneens leuk: de online kookstudio, recepten die door ‘foodies’ in het hele land naar de redactie worden gestuurd of door Gezondheid&Co redacteur Carina Twerda zelf worden geschreven. In aanloop naar LEEF plukten wij af en toe een recept van Gezondheidenco.nl. Met vandaag: rabarder-aardbeicrumble.

 

Recept Rabarber-aardbeicrumble
voor 4-5 personen
• 1 bos rabarber
• 250 gram aardbeien
• 2 theelepels maïzena
• 150 gram suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 175 gram bloem
• ½ theelepel kaneel
• mespunt zout
• 100 gram walnoten
• 100 gram (zachte) boter

 

Rabarber-aardbeicrumble
• Verwarm de oven voor op ca. 200°C.
• Maak rabarber schoon en snijd stengels in niet te brede stukjes.
• Was en laat uitlekken.
• Halveer aardbeien of snijd ze, afhankelijk van de grootte, in vieren.
• Meng de uitgelekte rabarber met de aardbeien, 2 volle theelepels maïzena, 50 gram suiker en de vanillesuiker.
• Verdeel de vruchten over een ingevette ovenschotel.
• Maal de walnoten tot fijne kruimels (maar niet tot poeder).
• Meng bloem, de resterende 100 gram suiker, gemalen walnoten, kaneel en zout en wrijf hier met de vingertoppen de zachte boter door tot een kruimelig geheel.
• Verdeel dit kruimeldeeg gelijkmatig over de vruchten.
Bak de crumble in 30-35 minuten gaar.

LEEF 2018

Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 keert LEEF weer terug in de MartiniPlaza Groningen!

Hier vind je nog meer recepten.
Credits foto: Gezondheid&Co