Nigiri, maki of hand roll. Je weet waarschijnlijk meteen waar we het over hebben: sushi. Sushi is er in vele maten en variaties. Met vlees, vis, groente en/of fruit. Diepgeworteld in de Japanse geschiedenis en cultuur, maar sushi komt in rap toenemende mate volop voor in de westerse eetscene. En maar goed ook, want het is natuurlijk hartstikke lekker. Tijdens LEEF op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober “deden bezoekers het zelf”. Massaal deden zij mee aan de sushiworkshop van Sushi Daily.

 

DAAROM ZITTEN WE MASSAAL AAN DE SUSHI…

In gematigde hoeveelheden is sushi hartstikke gezond. De vis en zeevruchten die in sushi worden verwerkt, zitten bomvol proteïnen, omega-3 en vitamine D. Zeewier is een uitstekende bron van voedingsstoffen, denk aan vitamine A en B6, en met wasabi hou je onder andere je vitamine C-huishouding goed op peil. Wasabi kan niet alleen je bloeddruk verlagen, maar heeft ook nog eens antibacteriële werking.

SUSHI DAILY

Tijdens de openingsdagen van LEEF 2017 behoorde het sushidomein toe aan Sushi Daily, een grote sushiketen. In Nederland vooral bekend van de sushi-corners in Albert Heijn. Europees gezien groeit Sushi Daily als kool. Dagelijks bereiden nauwkeurig getrainde sushimeesters in 600 vestigingen verse sushi voor. Hierbij is er continu oog voor hoge kwaliteit. Mede daardoor is Sushi Daily op dit moment Europees marktleider in de sushiwereld.

De tekst gaat verder onder de foto.

ZELF SUSHI ROLLEN

Tijdens LEEF opende Sushi Daily een pop-up vestiging. Hierbij gaven ze bezoekers de kans om zelf sushi te rollen. Met succes! Iedere workshopsessie was afgeladen vol. Hiermee mogen we spreken van hét succesnummer van LEEF!

LEEF keert terug!
Ontdek hier meer informatie over de 2018-editie.