Recept: Rabarber-aardbeicrumble

Het event LEEF is een product van Gezondheid&Co. Eén van de leukste onderdelen, misschien wel het tofste onderdeel van het merk, is het online gezondheidsplatform Gezondheidenco.nl. Maandelijks wordt de website door maar liefst 175.000 unieke consumenten bezocht. Zij komen voor de online snacks (lees: fijne gezonde weetjes) en verhalen van vaste columnisten. Eveneens leuk: de online kookstudio, recepten die door ‘foodies’ in het hele land naar de redactie worden gestuurd of door Gezondheid&Co redacteur Carina Twerda zelf worden geschreven. In aanloop naar LEEF plukten wij af en toe een recept van Gezondheidenco.nl. Met vandaag: rabarder-aardbeicrumble.

 

Recept Rabarber-aardbeicrumble
voor 4-5 personen
• 1 bos rabarber
• 250 gram aardbeien
• 2 theelepels maïzena
• 150 gram suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 175 gram bloem
• ½ theelepel kaneel
• mespunt zout
• 100 gram walnoten
• 100 gram (zachte) boter

 

Rabarber-aardbeicrumble
• Verwarm de oven voor op ca. 200°C.
• Maak rabarber schoon en snijd stengels in niet te brede stukjes.
• Was en laat uitlekken.
• Halveer aardbeien of snijd ze, afhankelijk van de grootte, in vieren.
• Meng de uitgelekte rabarber met de aardbeien, 2 volle theelepels maïzena, 50 gram suiker en de vanillesuiker.
• Verdeel de vruchten over een ingevette ovenschotel.
• Maal de walnoten tot fijne kruimels (maar niet tot poeder).
• Meng bloem, de resterende 100 gram suiker, gemalen walnoten, kaneel en zout en wrijf hier met de vingertoppen de zachte boter door tot een kruimelig geheel.
• Verdeel dit kruimeldeeg gelijkmatig over de vruchten.
Bak de crumble in 30-35 minuten gaar.

LEEF 2018

Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 keert LEEF weer terug in de MartiniPlaza Groningen!

Hier vind je nog meer recepten.
Credits foto: Gezondheid&Co

 

Meer artikelen

Klaas Boomsma: Hoe ik coke voor kilometers verruilde

Voor zijn 37e verjaardag concludeert journalist Klaas Boomsa dat zijn leven mislukt is. Door naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika te gaan probeerde hij van zijn drugs- en drankverslaving af te komen. Voor Klaas moest er wat veranderen, daarom begon hij te rennen....

Rachel Hibma’s missie: herstel je gezondheid, start bij voeding!

Lichamelijke schade herstellen door middel van voeding. Nadat haar vader in 2008 MS kreeg, werd dit de filosofie van toegepast psycholoog, voedingscoach en blogster Rachel Hibma. Haar motto voor LEEF: mensen inzicht geven in hoe een blijvend gezond voedingspatroon de...

Bij zijn! | Proteïne shake voor je hersenen van Wouter de Jong

Je eet gezond en beweegt lekker, maar weet ook: een goede gezondheid begint in je koppie. Om je goed te voelen is je hoofd het belangrijkst. Wouter de Jong schreef er een bestseller over, Mindgym ‘sportschool voor je geest’, waarin hij technieken beschrijft om je...

Emotie eten de baas: “Afvallen doe je niet door te diëten”

Je zit thuis lekker op de bank en ineens heb je de onbedwingbare behoefte: chocola. Je moet het nú hebben! En je trekt alle kastjes in de keuken open en voordat je het weet heb je een hele reep achter de kiezen. Om vervolgens niet meer te kunnen stoppen met snaaien....

Must-see op LEEF | Hetty Crèvecoeur met krachtvoer voor vrouwen

Bruisend van energie, vergezeld van een tophumeur, stralende huid en een menstruatiecyclus die als een geoliede machine verloopt, welke vrouw wil dat nou niet? De werkelijkheid ligt vaak anders. Hetty Crèvecoeur begrijpt dat om dit te kunnen realiseren, of om...

Official partner:

Share This